0 0
Коктейл Bulldog G&T

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Необходими продукти

Промени порциите:
50 мл Bulldog Gin
тоник за допълване
кора от лайм
лед

Коктейл Bulldog G&T

снимка: Нина Тодорова / picture: Nina Todorova, Kulinaria.net

Features:

  Коктейлите с джин и тоник са свежи, летни, подходящи за всеки повод и за всяка компания.

  • 5 мин.
  • 1 Порции
  • Лесно

  Необходими продукти

  Начин на приготвяне

  Сподели

  Джинът е високоалкохолна напитка – алкохолното съдържание е около 40°.

  Произвежда се естествен и изкуствен джин. Естественият се произвежда от дестилат на ферментирали зърнени храни. Ароматът на хвойна се придобива от добавените смлени хвойнови плодове. Първоначално започва да се произвежда в Нидерландия през 17 век. Неговото създаване често се приписва на лекаря Франциск Силвиус. На холандски хвойната се нарича “genever”, откъдето идва и названието на напитката. В град Хаселт, Белгия е разположен Национален музей на джина.

  Тоникът е газирана безалкохолна напитка с разтворен хинин. Първоначално е използвана за профилактика срещу малария, но сега има значително по-малко съдържание на хинин и се консумира заради специфичния горчив вкус.

  Напитката получава името си от лекарствените ефекти на този горчив вкус. Хининът е добавен към нея като профилактично средство срещу малария, тъй като тя е била първоначално предназначена за консумация в Южна Азия и Африка, където тази болест е ендемична. Смесената напитка джин-тоник възниква в британската колония Индия, където британското население смесвало лекарствения хинин тоник с джин, за да го направят по-вкусен.

  Bulldog Gin е премиум джин, носител на множество награди, ръчно изработен в английска спиртна фабрика, която произвежда джин с най-високо качество от 250 години насам.

  Екзотичните растителни продукти и висококачествените съставки в комбинация с четворния дестилационен процес позволяват на Bulldog Gin да разчупи конвенциалността с балансиран аромат и ярък завършек.

  Bulldog Gin се поднася от уникална бутилка. Изработена така, че визуално да олицетвори смелата философия зад съставките му, бутилката на Bulldog Gin показва революционния подход към категорията на спиртните напитки, която е в процес на съживяване в последните години.

  Като независима марка за спиртни напитки, Bulldog е черпила вдъхновение от Сър Уинстън Чърчил, олицетворение на независимия дух сам по себе си, и британския “Дух на Булдога”, който той въплъщава.

  Коктейлът джин с тоник е създаден от британците в Индия. Тоникът съдържа хинин, който се използва за предотвратяване на малария. Тъй като тоникът, приготвян в 19 век е много горчив, джинът се използвал, за да го направи по-вкусен. Въпреки че използването на хинин в наше време е значително по-малко, джин-тоник си остава популярен летен коктейл.

  Коктейлите с джин и тоник са свежилетни, подходящи за всеки повод и за всяка компания. Ето защо е един от любимите ми избори за коктейли, когато организирам домашно прати.

  И така, време е да влезем в моята кухня, за да ви покажа колко е лесно да направите коктейл Bulldog G&T у дома.

  (Visited 345 times, 1 visits today)

  Стъпки

  1
  Готово

  Копа чаша пълним с лед.

  2
  Готово

  Добавяме 50 мл Bulldog Gin.

  3
  Готово

  Допълваме с тоник и разбъркваме.

  4
  Готово

  Намачкваме кората от лайм и с нея се минаваме по ръба на чашата.

  5
  Готово

  Добавяме кората в коктейла.

  6
  Готово

  Наздраве!

  7
  Готово

  Консумирайте отговорно и с мярка!

  коктейл Rusty Nail-zaglavna
  Предишна
  Коктейл Rusty Nail
  12376482_1266329963393038_8274991516262244856_n
  Следваща
  Мусака без заливка, приготвена във Philips Multicooker
  коктейл Rusty Nail-zaglavna
  Предишна
  Коктейл Rusty Nail
  12376482_1266329963393038_8274991516262244856_n
  Следваща
  Мусака без заливка, приготвена във Philips Multicooker

  Добави коментар

  Pin It on Pinterest